Acquisitie, de meesten van ons hebben er een hekel aan en krijgen meteen een verhoogde hartslag alleen al bij het woord. Zonder acquisitie bestaat de kans dat je business stilvalt. De doorlooptijd tussen het eerste telefoongesprek en een opdracht neemt tijd en te grote gaten in je cashflow is niet wenselijk.

Waarom stellen ondernemers acquisitie doorgaans uit? Herken je dit ook bij jezelf? Wat is de reden, dat je het telefonische acquisitiegesprek uitstelt?

Bij New Business Matters zijn we gespecialiseerd in telefonische acquisitie. We hebben jarenlange ervaring, maar hebben het vak ooit zelf ook moeten leren. Graag delen we 5 waardevolle tips, waardoor jouw telefonische acquisitiegesprek soepeler verloopt en een reële kans biedt op een vervolggesprek en misschien wel een opdracht!

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk
  Ken je product of dienst door en door en begrijp de behoeften en uitdagingen van je potentiële klant.
 2. Creëer een sterke opening
  Begin met een vriendelijke begroeting en stel jezelf kort voor. Zorg voor een pakkende opening die de aandacht van de prospect trekt. Vermijd te veel vakjargon en vertel wat je te bieden hebt.
 3. Maak een lijst met relevante vragen
  Zo verzamel je veel relevante informatie, die je wellicht in een later stadium nog kunt gebruiken.
 4. Wees empathisch en luister actief
  Toon oprechte interesse in de behoeften van de prospect. Luister actief naar wat ze te zeggen hebben en vat dit gedurende het gesprek zo af en toe samen.
 5. Beweeg mee met het gesprek
  Pas je strategie aan, als de situatie daarom vraagt. Het wordt anders een ingestudeerd en onnatuurlijk gesprek en de potentiële klant merkt dat, waardoor er geen verbinding is.

Mocht je na het lezen van deze tips nog steeds opzien tegen een telefonisch acquisitie-gesprek, weet dan, dat New Business Matters incompany trainingen verzorgt. Het is heel zinvol om je medewerkers ook deze training aan te bieden. Na deze training kunnen ze meteen effectief aan de slag met een stuk meer kennis en ervaring en een grotere kans op succes!

#acquisitie #telefonischeacquisitie #acquisitietraining