Stel je voor dat telefonische acquisitie is als het vissen in een rivier. De telefoon is jouw hengel en het gesprek is jouw aas. Net als bij vissen, moet je geduld hebben en weten waar je moet zijn om de vissen aan de haak te slaan! Bij New Business Matters weten we dat als geen ander!

Onderzoek je doelgroep
Allereerst moet je de juiste rivier kiezen. Dit betekent dat je je doelgroep moet onderzoeken en begrijpen waar ze actief zijn. Als je bijvoorbeeld probeert om te verkopen aan bedrijven, kun je je richten op de industrieën waarin jouw product of dienst van toepassing is. Op het moment dat wij voor je gaan bellen, is de kans dat we iets verkopen, veel groter!

Een goede voorbereiding, is het halve werk!
Vervolgens moet je je aas goed kiezen. Dit betekent, dat je je goed moet voorbereiden op het gesprek en je moet afstemmen op de behoeften van jouw potentiële klant. Pas als je een goed begrip hebt van de uitdagingen waar de klant voor staat, kun je de juiste oplossingen aanbieden.

Geduld is een schone zaak
Nu is het tijd om te vissen! Net als bij het werpen van een hengel, moet je geduld hebben en wachten tot er een reactie komt. Sommige gesprekken zullen snel resultaat opleveren, terwijl andere gesprekken meer tijd en moeite kosten. Veelal hangt dit ook samen met het product of de dienst waar we voor bellen. Ook hier is het belangrijk om geduldig te blijven en te blijven vissen, zelfs als je een paar keer misgrijpt.

Klanten opvolgen
Tot slot, net als bij vissen, is het belangrijk om zorgvuldig met jouw vangst om te gaan. Dit betekent, dat je jouw nieuwe klanten goed moet opvolgen en zorgen dat ze tevreden blijven met jouw product of dienst. Als je dit goed doet, kun je niet alleen nieuwe klanten binnenhalen, maar ook bestaande klanten behouden en laten groeien. Ook hier kun je New Business Matters voor inschakelen!

Waarom zijn wij zo succesvol in acquisitie?
We kiezen de juiste visplek, we gebruiken het juiste aas, we hebben engelengeduld en gaan zorgvuldig om met de gevangen vissen. Op die manier kunnen we jouw salesdoelen bereiken en jouw bedrijf laten groeien.

Zorg er voor, dat je niet achter het net vist en plan een vrijblijvend gesprek. We denken graag met je mee en onze viskoffer is altijd gevuld!

#acquisitie #telemarketing #coldcalling