Als ondernemers mij wel eens vragen, wat je als ondernemer moet doen om groei te kunnen realiseren, dan zeg ik altijd vier dingen:
1. ๐—ญ๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ฎ๐—บ๐—ฏ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ฎ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‚๐—ฟ๐˜€. Mensen die positief zijn over jou of je bedrijf, zorgen er voor, dat potentiรซle klanten nieuwsgierig worden en met je willen kennis maken.

2. ๐—ญ๐—ผ๐—ฟ๐—ด ๐˜ƒ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ ๐—ด๐—ผ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐—ฒ๐—ป ๐˜‡๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฏ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜€๐—ผ๐—ฐ๐—ถ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐—บ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ฎ. Als je niets doet aan zichtbaarheid en vindbaarheid, dan is de kans dat je potentiรซle klanten ontmoet, veel kleiner. Via Facebook en LinkedIn bereik je een oneindig groot netwerk en het is nog gratis ook, het kost alleen een beetje tijd.

3. ๐—ก๐—ฒ๐˜๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ป. Ik ben lid van diverse netwerk organisaties en ik ben er trots op dat ik co-partner ben van MKB Rotterdam en dat Diergaarde Blijdorp al jaren een klant van ons is. Door te netwerken leren mensen je goed kennen en vertrouwen, waardoor zaken doen opeens heel laagdrempelig wordt.

4. ๐—”๐—ฐ๐—พ๐˜‚๐—ถ๐˜€๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ฒ. Heel plat gezegd: nieuwe klanten komen niet zo maar bij je aanbellen. Daar zul je zelf tijd en moeite in moeten steken. Maar wat nu, als je die tijd niet hebt, of je ziet er torenhoog tegenop? Denk dan eens aan uitbesteden van deze taak, bijvoorbeeld aan een belbureau zoals dat van ons. We helpen je graag en dat kan al vanaf een paar uurtjes per week!

#acquisitie #belbureau #telefonischeacquisitie